Šov mora iti dalje pravijo. Novo leto, novi izzivi, nov list. Klišejsko in zlajnano, vem. Ampak tudi če nimaš nekih konkretnih novoletnih zaobljub ti po glavi grejo določene zadeve, ki bi jih v novem obdobju rad izboljšal, ali pa vse skupaj prestavil v višjo prestavo. Minuli prestop in starega v novo leto sem preživel v družbi dobre hrane, glasbe, filmov, rdečega vina in samega sebe. Nekako je vse skupaj sovpadalo z zgodbo iz prejšnega leta, katero je bilo, brez dvoma, najboljše in najbolj uspešno do zdaj. Na vseh področjih. Spoznal sem par izjemnih ljudi. Nekateri so ob meni ostali dlje časa, drugi pač ne, jim ne zamerim. Zrak sem mešal tako dolgo, da mi je uspelo najti pravo mešanico in opraviti vse izpite. Podal sem se v igralske vode in jih dokaj uspešno in leseno preplul. Serija je izpadla res kul. Zahvale gredo človeku za kamero in seveda vsem sodelujočim. Proti poletju sem se opremil z novimi tekaškimi čevlji in do jeseni začel zares uživati v teku, ki mi zdaj predstavlja sprostitev, nek pobeg v svoj svet kjer ni napačnih ovninkov in idej. Zadal sem si jasen cilj in ga z odliko opravil. Telesna maščoba je bila konec jeseni na minimumu, telesna pripravljenost in izgled pa na maksimumu, slednje se bo letos samo še stopnjevalo. Nimam nekih pripomb za prejšnje leto in nekih stvari, ki bi jih v tem letu rad izboljšal. Da, delal sem napake, ampak osebni uspehi pretehtajo vse neumnosti ki sem jih storil. Res da sem bil večino lanskega leta bolj kot ne preživel v samoti ampak, opazil sem da se iz tega lahko marsikaj naučiš in zrasteš še za nivo višje. Res je, da včasih postane malo dolgočasno, osamljeno in rutinsko, ampak se vsaj nisem trudil in iskal sočloveka ter si ustvarjal nekih lažjih upanj da je z drugimi življenje znosnejše. Tu še vedno hodim na meji, ne vem še kar mi bolj ustreza, ampak vem da uživam ko sem sam, ko sem z drugimi se moram bolj kot ne pretvarjati. Slednjega je sicer vedno manj. Tu pa tam balonček ugodja popusti pod težo očarljivosti drugih. Z drugimi je lepo, biti sam pa je še lepše.

Rekel sem, da si nisem ustvarjal nekih lažnih upanj ampak, ni res. Surrealnost serij, besedila in melodija pesmi. Vse to ti daje nek vpogled v boljši, lepši in bolj lagoden svet zunaj tvoje matrice. In po koncu serije ali pesmi, ostane vedno nek grenak priokus. Kdaj bom jaz to doživel? Je to življenje ki ga hočem? Zakaj se sploh trudim če mi itak ne bo nikoli uspelo? Včasih grenak priokus zmoti okus solze ki je odraz hrepenenja po ljubezni, sočloveku, boljšemu življenju, kontroli nad sami seboj in svojimi mislimi. Glasovi v glavi včasih postanejo zelo glasni. Zato sem tudi začel pisat blog. Ampak zanimivo, več ljudi imam okoli sebe, manj je tega premlevanja, glasovi izginejo v tišini, nadzor prevzame trenutek, besede brez zadržkov letijo iz ust, svet postane…ne lepši…bolj znosen kot pa takrat ko kričiš v nemilosti svojih misli.

Novo leto simbolizira nek nov začetek, nek nov list v življenu posameznika. Kaj izboljšati? Kaj pustiti za sabo? Kot sem omenil na začetku nimam nekih konkretnih planov za to leto. Zadnje čase se bolj kot ne ravnam po načelu »just go with the flow«. Delam s tem kar imam. Ne iščem nekih odgovorov stara filozofska vprašanja, bolj se posvečam sebi in svoji rasti. Ne iščem več osebe katera bi mi lahko postavila svet na glavo. Kar sem sicer delal velikokrat. In kot sem ugotovil lani, se nima smisla v nekaj silit in iskat, ker oseba pride takrat ko najmanj pričakuješ ali pa takrat ko ti vlada kaos.

Kaj naj rečem. Živlenje je lepo, rahlo grenko ampak lepo. Počnem stvari v katerih uživam, gledam stvari ki me popeljejo v lepši svet iluzije kjer se počutim še bolj svobodnega ko prej. Obdam sem z mešanico samote in drugih, zaradi katerih zna bit vse skupaj še bolj zabavno kot že je. Nedavno me je dober prijatelj izpred parih let vprašal če imam kakšne novoletne resolucije. Imam. Eno. Da bi bil srečen, sam, ali s kom drugim. Ampak, a si tega ne želimo vsi?

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark


11 odgovorov v ““Show must go on””

 1.   Svoboda pravi:

  Keep on the good work ;)

  Biti sam je definitivno boljše, kot biti v napačni družbi.

 2.   Medea pravi:

  Thumbs up za komad! Go get your happines, kiddo. ;)

 3.   pametnarit pravi:

  @Svoboda, will do. ;)

  Jap, že velikokrat preizkušeno in potrjeno. :D

  @Medea, well thank you. Will do. ;)

 4.   NuckinFuts pravi:

  Klišejček, samo zate: Happiness is not having what you want, but wanting what you have
  :mrgreen:

 5.   sanja pravi:

  Vsaj znaš bit sam in srečen, mariskdo išče nekoga samo zato, ker ni sposoben bit sam. Dober komad ;)

 6.   Limona pravi:

  Kričati v nemilosti svojih misli.
  Všeč mi je ta slika besed. : )

 7.   pametnarit pravi:

  @NF, Aaaaaw. :mrgreen:

  @sanja, hja. Smo taki ki znamo živet sami in so taki ki ne znajo živeti brez drugih. Tatko pač je. ^^

  @Limona, me veseli. ;)

 8.   Mavrični škrat pravi:

  Serija? Do i hear serija? What serija?
  LP Mavrični

 9.   pametnarit pravi:

  Uf, dosti jih je. Dexter, Breaking Bad, Suits, TBBT, The Newsroom itd. :D

 10.   barbara pravi:

  Ooooooooo NF, lepa. Nima veze če je klišejček :)

  Ampak ugotavljam, da imam jaz kar se resolucij tiče skoraj vsak dan novo leto, hihi :)

 11.   pametnarit pravi:

  @Mavrični, zdaj mi je komaj potegnilo kaj misliš. :mrgreen: Serija Izbrisani. ;)

  @barbara, ja sej, pri meni je isto, vsak dan hočem nekaj novega nardit ali pa kaj pustit za sabo. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !