Letošnji  14. februar bom preživel tako kot vsakega do zdaj. Sam. Brez obveznosti do drugih in svoboden kot orel na nebu. Kot sem omenil že velikokrat prej nisem imel neke sreče z dekleti razen bežnih avantur, katerih se rad spomnim. Ko sem bil malo mlajši se mi je na ta dan zgodila prav zanimiva zgodba. V osnovni šoli smo zadnji dve leti za Valentinovo imeli posebno tradicijo. Na ta dan smo skriti simpatiji v omarici pustili sporočilo. Zadnja tri leta sem bil zatrapan v to punco zato sem točno vedel, imel sem načrt kako to elegantno speljati.  Imel sem pripravljeno majhno pozornost in vse kar spada zraven. Sprevrglo se je v polom. Ko sem se potuhnil iz razreda da bi dostavil sporočilo, se je za mano pritihotapila druga punca, ki je bila lepša in bolj brihtna ter mi jasno dala vedeti da sem ji všeč. In kaj naredijo moji butasti moški možgani? V navalu hormnov sem to majhno darilce dal njej namesto tisti v katero sem bil res zatrapan. Ne rabim razlagat da sem izgubil obe. Klasični jaz. Stvari si naredim vedno bolj zakomplicirane kot morajo biti. Druga zgodba  je novejšega datuma. S to malo prelepo stvarco sem bil v zvezi že dober mesec. Bližal se je dan zaljubljencev. Že teden dni sem načrtoval potek te ceremonije. Starihdveh ne bilo doma, bila bi sama, kar pomeni da bo akcija. Don’t judge me. :mrgreen: In kaj naredi ona? Tri dni prej me pusti. Kako? Preko sms-a.

No vglavnem. Kot vidite nisem imel ravno sreče. Ampak se ne sekiram.  Mladi smo še. Še zaživeli nismo prav. Ne bom bluzil o tem kako je vse skupaj skomercilazirano, ker je to splošno znano dejstvo. Ampak veliko ljudi sploh ne ve kdo je bil gospodič Valentin. Na kratko. Sveti Valentin je bil rimski duhovnik, ki je v tretjem stoletju prijazno na skrivaj poročal pare. Kasneje ga je papež zalotil zato je bil kamenjan in obglavljen. To in še nekaj stvari si je kasneje sposodila anglosaška filozofija in iz tega naredila to kaj je danes. Potrošniško manijo. Ok, vem da živimo v potrošniškem kapitalizmu kjer se pripadnost in ljubezen izraža skozi obdarovanje in materializem. Manj kot vam je do človeka, več mu morate punuditi da ve, da še obstaja neka pogodba med vama. Isto je pri parih. Ne briga me kaj boste kupili partenrju ampak zaboga, bodite vsaj malo izvirni prosim. Pred kratkim me je kolegica vprašala kaj naj kupi svojemu fantu za Valentinovo. Da je ostala brez kančka izvirnosti. Parfumi, spodnje perilo, bombonjere, pasovi, denarnice, celo telefoni in podobne stvari. Ponudil sem ji predlog da naj mu podari sebe.  Da naj da nekaj mičnega na sebe in ga pričaka na postelji ko pride iz šihta. Nato so me vse dame pri mizi začele debelo gledati, češ kako sem perverzen, neizivren in mislim samo na seks. Kaj mu je kupila? Denarnico, zelo izvirno, bravo.

Kaj je narobe s tem da človeku ki ga imaš rad podariš sebe v najbolj grobi in privlačni obliki? Kaj bo naprimer moški bolj cenil? To da ste mu kupile mično oblikovano usnje v katerem bo nosil denar in vse skupaj nekje pozabil, ali to da ga sprejemate takšnega kot je in mu daste vedeti da je zaželen? Isto pri moških. Kaj je narobe z rdečo vrtnico, čokolado in strastnim poljubom? Ali pa to da jo na postelji pričakate posuti s čokoladnimi mrvicami s porednim pogledom? Bodite odbiti, posebni. Čeprav se mnogim zdi da je vse skupaj brez pomena, ima ta »praznik« kljub vsemu nek za zdaj še nematerialen pomen. Ljubezen. Radi se sicer lahko imate vsak dan v letu. Ampak če priznate ali ne, vsi pričakujete nekaj na ta dan, samski ali v zvezi,  pa če si še kako lažete. Kjerkoli že ste, kakršnikoli so vaši nameni. Mejte se radi. Pa ne bit preveč osladni. Samski ljudje tega ne maramo. Ko pa smo v zvezi pa se rade volje naskočimo pred vsemi. Oh, the hypocrisy! :mrgreen:

Mimogrede kot zanimivost. Slovenci imamo čisto svoj praznik zaljubljencev in sicer 12. marca na Gregorjevo ko se ženijo ptički, ki pa seveda še zdaleč ni tako popularno kot Valentinovo.

 • Share/Bookmark


13 odgovorov v “Nespodobno darilo”

 1.   NuckinFuts pravi:

  LOL na anekdoto z babami in denarnico. :lol: Bitchez be crazy! :mrgreen:

 2.   pametnarit pravi:

  They be crazy indeed :mrgreen:

 3.   alamea pravi:

  Mogoče bi te celo poslušala, če bi imel maaaaaaal manj testosterona :P Ampak se mi zdi, da ste glede tega moški drugačni … Večini je namreč kristalno jasno, da se ljubezni ne da kupit in da je point v tem, da se osebi POKAŽE, da jo maš rad, ne pa, da se to kupi. Ženske? Samo, da dobijo najbolj možna klišejska darila pa so srečne :mrgreen: To zdaj ni čist stereotipizirano, ker obstajajo izjeme … Je pa vseeno žalostno, kak brainwash so postal vsi prazniki (pa ne sam valentinovo, tudi božič itd.), ker so ljudje postal prepričani, da se da vse kupit z denarjem. Kar pa ni res …

  V glavnem, se pa strinjam s tabo, če so že tako nujno potrebna darila, bodite vsaj izvirni … Jaz sem ravno par dni besno pospravljala in v mislih nekam poslala vsakega moškega, ki mi je kdaj podaril medvedka :mrgreen:

 4.   Tamara pravi:

  sem se nasmejala ob prvem odstavku! :) drugače pa tudi sama vedno predlagam kolegicam, ki me sprašujejo kaj naj kupijo dragemu za rojstni dan, valentinovo in obletnico, da naj si zavežejo mašlo okoli vrata pa je darilo tukaj! :) seveda dobim tiste smešne poglede, kaj si pa mislim, ampak ideja je izvirna pa še stroškov ni velikih. :)

 5.   pametnarit pravi:

  @alamaea: e pa daj. :P Se strinjam, sicer si niso sami krivi, bili so vzgojeni v kapitalističnem duhu. Redko kdo zbeži iz tega sistema, ker je skoraj nemogoče, lahko pa se potrudimo da dajemo čim manj na materialu in več na dejanjih in čustvih.

  So pa se vsaj spomnili, a ne? :mrgreen:

  @Tamara: Jah, smešni so bli ti časi ja. :) E, točno tako, kaj čes drugega? :D

 6.   spominčica pravi:

  Se strinjam s pentljo okrog vratu (ali česa drugega). Na enem ali na drugem. Se mi zdi, da ko prideš čez fazo previdne zaljubljenosti (in talaš idiotske medvedke), nastane prostor za prvinske stvari. Zakaj ne bi dala sebe in vzela njega?

 7.   Peter Filec pravi:

  Ampak, ker valentinovega ne praznujem, se včasih sprašujem, zakaj za boga svetega ravno s tem dnem tako zelo pretiravamo? Če imaš nekoga rad, mu moraš to večkrat pokazat in mu lahko nekaj podariš tudi enkrat sredi poletja ali konec novembra, bilokdaj… Vsaj jaz tako počnem… :)

 8.   pametnarit pravi:

  @spominčica: Tako. :D

  @Filec: Se strinjam, ampak v tem svetu, v tem času, je to zelo težko prezreti. Tudi jaz bi počel tako kot ti, če bi imel lepšo polovico :mrgreen:

 9.   Sakir pravi:

  Ne sekiri se, še en vsiljen datum. Tko k je Filec napisu, če maš nekoga resnično rad, mu boš zaupu kluče od lisic :mrgreen: če že dajem predloge za darila, vse dni v letu. ;)

 10.   VESNA pravi:

  Se čist strinjam s tabo, jaz prav gotovo ne bi bla vesela takega plišastega nabiralca prahu, ki ti pove samo eno: mimogrede sem tole vidu. Za take stvari, ki jih najdeš na vsakem koraku, res ne rabiš velik časa in domišljije… Deluješ tak krasen, skuliran fant z možgani in normalnim razmišljanjem, se mi zdi da bi bil pogovor s tabo zelo zanimiv in slej ko prej bo to ugotovila tut kakšna prijetna deklica, da ne ostanemo samo pri pogovoru ;)

 11.   pametnarit pravi:

  @Sakir: nuff said :D

  @Vesna: Jap, izvirnost ni naša najboljša vrlina. :P Oh, sej ugotovijo, pol pa me popredalčkajo med prijatle. :mrgreen:

 12.   hopcefizelj pravi:

  Neverjetno! Skoraj kot bi bral lastne dogodivščine izpred mnogih let, ko Valentinovega sicer nismo praznovali kot danes, ampak tudi meni so hormončki zbezljali kot osvobojeni, prosti radikali. In posledice : največkrat sem 14 februar ” praznoval ” sam, ali pa v najboljšem primeru v družbi kakšnega meni na las podobnega kretena. No spomini ostajajo….

 13.   pametnarit pravi:

  Res je, spomini ostanejo, ko šiša vse ostalo. :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !