Včasih se zamislim kako bi bilo če bi bil star. Ampak res, primerno star. Tako kot Clint Eastwood v Gran Torinu ko je preganjal smrkavce s svojega hofa. Tu pa tam pomislim na to. Itak vem da sem v svojih najboljših letih in da je to malo nenavada misel za mladeniča ki se mu mudi živeti ampak, zakaj pa ne? Ni tako slabo biti ostarela duša. Vsaka stvar ima svoje prednosti. Že to da bi lahko z razlogom jamral je dobra stvar. Tudi dejstvo, da mi ne bi bilo treba več dvigovati težkih stvari je mikavno. Malo se nardiš bogega pa je to to. Vsi ti hočejo pomagati, vsi so prijazni. Vsak dogodek lahko zapustiš prej samo zaradi tega ker si utrujem. Odličen izgovor ko nočeš več poslušati sranja sorodnikov.  Ampak kar pa je najboljša stvar ko si star pa je to, da te je družbeno nasprejemljivo pretepst. Veste kakšen kreten bi lahko bil, če me ne bi smel nihče počit na gobec? Prav privoščil bi si. Zajebaval bi vse po spisku. Mimoidoče, sorodnike, predvsem pa smrkavce in mlade. Ženskam bi meril obline, se pritoževal nad obupno glasbo, izkoriščal in manipuliral z ljudmi. Zakaj pa ne? Saj bi bil samo ubogi starec.

Vem, čudne misli se mi rojijo po glavi. Ampak včasih se res počutim kot da sem star in senilen nergač s preveč prostega časa. Pritožujem se nad vsem. Nad glasbo ki jo posluša mlajša generacija, nad filmi in naravnost odvratnim obnašanjem. Čisto brez kulture in spoštovanja. Tudi moji vrstniki niso izjema. Včasih se počutim kot da sem obdan z idioti. Kar seveda ne vključuje kolegov, bralcev tega bloga in ostalih izjemnih ljudi, ki jih poznate, ampak ostali. Božemili. Brez komentarja. Velikokrat dejansko postanem jezen ko spremljam Facebook. Se sprašujem kaj za vraga berem, kaj ti ljudje delajo, s kakšno pravico teptajo isto zemljo kot jaz. Potem pa se spomnim da enostavno nima smisla. Takim ni pomoči. Ampak fora je v tem, da jih imam za prijatelje samo zaradi tega, da se smejim njihovim neumnostim. Potem pa postanem jezen in se sekiram. Mislim, logika pa taka. Jebeš, raje grem kidat sneg kot pa se ubadat s temi talenti. Zadnjič sem razmišljal zakaj me včasih ta neumnost, ta ignoranca in brezbrižnost mlajših generacij tako prime in me nekaj časa ne izpusti. Sicer sem prišel do zaključka, ampak si tega nekako nisem hotel priznati. Imajo nekaj, česar jaz nikoli nisem imel. So brezskrbni, živijo svoje življenje in se jim fučka za ostale. Seksajo, pijejo, kadijo, uživajo svoja najstniška leta. Kaj sem jaz počel? Sedel za računalnikom in se slinil zraven ekrana. Redka so bila obdobja ko sem si privoščil kaj več od tega. Pa še ta niso omembe vredna. Družabno življenje na nuli.

Se sekiram zaradi tega? Malo že. Nato sem v glavi to stvar obrnil na pravo stran. Oprostite, ampak raje živim skromno življenje kot pa da se družim s takimi teleti. Raje diham svež vaški zrak kot pa cigaretni dim. Raje grem laufat kot pa spijem preveč piv. Tako pač je. Od tega ne odstopam. Sem zaradi tega čuden? Aroganten? Nesramen? No, to je na vaših ramenih da presodite. Ampak še vedno je tu senca dvoma. Res se počutim starega. Preveč. Kje je tu smisel? Premlad sem da bi se počutil tako starega. Zdaj bi moral biti zunaj in žurati, navezovati stike za svojo prihodnost, se dajati dol z vsem kar leze in gre. Čutim da nekaj zamujam, čeprav sem  več kot zadovoljen s svojim življenjem, nič mi ne manjka. Ampak zdi se mi da zatiram svojo mladostniško energijo, da jo zapravljam na bednih stvareh in da enostavno počasi kopni iz mene. Čutim da imam potencial za mnogo več kot pa ustvarjam sedaj. Ampak potencial je zanimiva stvar, ponavadi ga imaš toliko kot stanja na bančem računu. Veliko manj kot misliš.

Pogruntal sem da se enostavno ne splača, nima se smisla ukvarjati s stvarmi ki nimajo blage veze s tabo, pa čeprav bi si zaradi njih rad izkopal oči iz jamic in izvedel harakiri samo da ti ne bi bilo več prenašati tega sranja. Fuck it, I’m old(er).

 • Share/Bookmark


11 odgovorov v “Potencialni starec”

 1.   Tina pravi:

  tudi mene zadnje čase spremljajo podobne misli. po eni strani je človek nezadovoljen, ker živi tako, kot živi in ima občutek, da bi bilo bolje, če bi sprobal še kaj drugega, ampak v hipu, ko pa to dejansko sprobaš (ponovno), se ti še enkrat znova potrdi, da itak nima smisla.

  jaz grem v petek ven, “žurat”, da bo potem za par mesecev mir in bom mirne vesti ob večerih gledala serije, brala knjige in šla zgodaj spat :D

 2.   NuckinFuts pravi:

  Jah, v zadnjem stoletju je tehnologija doživela pravo eksplozijo in se svet spreminja ekstra hitro, zato sploh ni čudno, da vedno hitreje postajamo nostalgiki.
  Potenciale je pa zdravo izkoristiti samo zase in izpopolnjevanje lastnih sposobnosti. Pol se tud babe limajo nate, ko vidjo da si kerlc :mrgreen:

 3.   Chemfusion pravi:

  It smells like Geroge Carlin in first paragraph. :D
  Meni gre pa ravno to na jetra pr tatarih, ker (nekateri) vedo da so stari in izkoriščajo, hudo izkoriščajo. Da bi si včasih zaslužili, da jih nekam pošlješ. Verbalno. Roko vzdigovat nad njimi nima smisla.

  Tudi sam se dostikrat počutim podbno kot ti; kot Stari nergač.Sicer pa kot je tudi Carlin rekel: ” Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?”- George Carlin

  Nič nisi čuden, še manj aroganten ali nesramen in nič ne zamujaš. Živiš svoje življenje, delaš svojo tlako, tako kot jo vsak. Razlika je samo da je nekaterim tlaka težja drugim lažja. V puberteti je dobra stvar, da ne mislimo naprej, mislimo da smo nedotakljivi. Potem pa prideš ven iz nje in z vsako cifro več ugotavljaš, da ni tako. Da si danes tu, jutri ne več.

  Fuck ‘em all, I live my life that I love :)

 4.   pametnarit pravi:

  @Tina: E, točno to. ;)

  Lepo tebi, tud jaz mam nekaj takega v planu :D

  @NF: Se strinjam.

  kerlc? :mrgreen:

  @Chemfusion: Yes, yes it does :mrgreen:
  O tem ni dvoma. Eni so prave barabe, tud meni gre to na jetra, preveč si privoščijo. Ampak ne bi bilo slabo imeti takih “sposobnosti”, četudi z njimi druge nerviraš do te meje da te hočejo linčati. Ampak taki pač so, kaj češ.

  Kaj ti drugegea preostane če se počutiš skoraj edini ki še ima kaj slame v glavi? :D

  Tako! :)

 5.   Spammerka pravi:

  S tem si me pa tak zadel, da je kr neverjetno :) Mam obdobja, ko se čist enako počutim, ampak k sreči kr hitro minejo. Imamo pač drugačne hobije, interese… kot tisti, ki sami sebi ‘lajkajo’ status ali pa pozirajo s takšnimi ali drugačnimi ‘duck-face’ pozami pred straniščno školjko.

  Res je, včasih se vprašaš, če ne bi bilo preprosto lažje preživet življenja v ignoranci in uživat mladost na polno? Potem pa si rečeš naaaah… pogledaš še en del serije in je to to. Jaz pomoje sem družaben človek in z veseljem se dobim s tistimi nekaj prijatelji, ki jih imam ;) Ampak upam, da to ne pomeni, da sem stara, če grem raje z njimi na sprehod, koncert, kavo…kot pa v trenutni ‘it club’. Mogoče nismo tipični študenti :) ) Smo pa mladi in raje se spominjam takšne mladosti kot pa, da se je zaradi alkohola sploh ne spomnim ;)

 6.   pametnarit pravi:

  @Spammerka, dobro povedano ;)

 7.   bisa pravi:

  A z novoletno avanturo se potem ni razvilo nic konkretnega?

 8.   bisa pravi:

  Opa, komentar pod napacen blog, sori. :)

 9.   pametnarit pravi:

  Ni panike. Nič se ni razvilo ne. Punca me je dala na ignore. Sem dojel sporočilo. :D

 10.   nevenka pravi:

  S potencialom je lahko ravno obratno, lahko ga imaš tudi več, kot misliš. Koliko ga izkoristiš pa je bistveno vprašanje.
  Drugače pa: če boš imel srečo, boš starec.
  Tudi starci niso vsi enaki – tako kot mladi ne.

 11.   girl pravi:

  I feel ya ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !